15.12.08

Dakar 2009 Argentina - Chile


Οι 550 συμμετοχές του περίφημου αγώνα, άλλαξαν προορισμό. Φέτος ο σκληρότερος αγώνας στον κόσμο θα διεξαχθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, στην Αργεντινή και τη Χιλή από 3-18 Ιανουαρίου 2009.
Η Νοτιος Αμερικη ειναι σε θεση να φερει ανθρωπους και μηχανες στα ορια της αντοχης τους.Ειναι λιγο παρατερο να δημοσιευουμε την αφισα Dakar 2009 ,με την εικονα του βεδουινου...το καταλαβαινω. Αλλα οι διοργανωτες φαινεται να μην ρισκαρουν σε μια νεα ματαιωση του αγωνα, γεγονος που εγινε στην περσινη διοργανωση κατω απο παραξενες συνθηκες.
65% των παλαιότερων αγωνιζομένων θα είναι εκεί και το 2009 και η ζητηση για μια θεση στον αγωνα ηταν περα απο τα προσδοκουμενα. Οι συμμετοχες εκλεισαν σε 6 εβδομαδες.
θα έχουμε 6000 χιλιόμετρα ειδικών και απιστευτη εναλλαγη τοπιων. Θα έχει τρομερή ποικιλία –γρήγορη, πολύ γρήγορη, τεχνική, με άμμο και αμμόλοφους οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμόζονται κάθε μέρα σε διαφορετικές καταστάσεις. Η διαδρομή θα είναι απαιτητική. Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι – σε φυσική κατάσταση .
Οι διοργανωτες αναφερουν επισης οτι αυτός ο αγώνας φτιάχνεται πάνω από όλα για τους ερασιτέχνες με την υποστήριξη των επαγγελματικών ομάδων. Εκεί βρίσκεται και η μαγεία του Dakar. Η κατηγορία T2 θα υποστηριχθει πολύ. Τα αυτοκίνητα της T2 θα ξεχωρίζουν από το έντονο χρώμα στο υπόβαθρο των αριθμών συμμετοχής, έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι να τους ξεχωρίζουν γρήγορα.
Το Buenos Aires θα είναι η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα.

Τελος για να φανουν και οι "αδυναμιες" μας, σας παρουσιαζουμε το νεο Mitsubishi Racing Lancer MRX09 για το Dakar 2009. Θα συμμετάσχει με έναν 3λιτρο V6 turbodiesel 280+ ίππων ντυμενο με ανθρακονημάτινο κέλυφος και εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το νέο 5θυρο Lancer Sportback.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add to Technorati Favorites Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!
Free Search Engine Submission
Free Search Engine Submission
Top Blogs Sports Directory of Sports Blogs Webfeed (RSS/ATOM/RDF) submitted to http://www.feeds4all.nl
BlogsByCategory.com blogarama - the blog directory
View My Stats Sports RSSMicro FeedRank Results Sports http://www.feeds4all.nl
BlogsByCategory.com