8.1.09

Land Rover G4 Challenge 2009...ελαβε τελος



Οι ιθύνοντες της φίρμας αναλογιζόμενοι την οικονομική πίεση που υπάρχει, αναγκάστηκαν να τερματίσουν το G4 Challenge και ο απόλυτος αγώνας οδήγησης 4x4, που αποτελεί πεδίο έντονου ανταγωνισμού με πολλαπλές περιπετειώδεις δοκιμασίες, δεν θα διεξαχθει, τουλαχιστον για το 2009.
«Ειλικρινά, αισθανόμαστε άσχημα για όλους τους συμμετέχοντες που, τόσα χρόνια, έδειξαν φοβερή αντοχή και αποφασιστικότητα, εκπροσωπώντας τις χώρες τους σε αυτόν τον επιτυχημένο θεσμό. Ένα θεσμό που συνέβαλε καθοριστικά στο να ταυτιστούν τα προϊόντα μας με το πνεύμα της περιπέτειας – και γι’ αυτό ευχαριστούμε και τους προμηθευτές αλλά και τους χορηγούς μας. Δυστυχώς, προέχει η βιωσιμότητα της εταιρείας, και με αυτό το πνεύμα πάρθηκε αυτή η απόφαση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Phil Popham.
Από τις στάχτες του Camel Trophy, το οποίο σταμάτησε το 2000, ξεπήδησε το Land Rover G4 Challenge το 2003. Ενας αγώνας περιπέτειας με σκοπό να αναδείξει τις -εκτός δρόμου- δυνατότητες των αυτοκινήτων της φιρμας, αλλά και να πιέσει στο όριο τους 18 -τελικώς- τυχερούς.
Οι συμμετεχοντες εκπαιδεύονταν από έμπειρους ανθρώπους της Land Rover ωστε να πιστοποιηθει η αποτελεσματικοτητα και η αντοχη τους σε αναρρίχηση, καγιάκ, κολύμβηση, καταρρίχηση, προσανατολισμός, βραδινές ασκήσεις, μηχανολογικές γνώσεις, ποδηλασία βουνού, χρήση GPS και αρκετά άλλες.
Η διοργάνωση G4 Challenge βοηθούσε σημαντικά τον Ερυθρό Σταυρό. Το φιλανθρωπικό έργο ήταν σημαντικό μιας και διέθεσε ένα εκατομμύριο λίρες, ποσό που μαζεύτηκε από τις δυο διοργανώσεις που έλαβαν χώρα. Παρά την παύση του G4 η Land Rover θα εξακολουθεί να προσφέρει σε αυτή την συνεργασία.
Η δε ονομασία "G4" προέρχεται από τη σύντμηση των όρων "Global" (παγκόσμια) και "4x4" -το "δυνατό" σημείο των Land Rover ενω το video που ακολουθει ειναι το διαφημιστικο trailer για το 2009 αυτου του περιφημου αγωνα φαντασμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add to Technorati Favorites Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!
Free Search Engine Submission
Free Search Engine Submission
Top Blogs Sports Directory of Sports Blogs Webfeed (RSS/ATOM/RDF) submitted to http://www.feeds4all.nl
BlogsByCategory.com blogarama - the blog directory
View My Stats Sports RSSMicro FeedRank Results Sports http://www.feeds4all.nl
BlogsByCategory.com